МАРТИН БЛЕЈНИ, МОДЕРАТОР  ПИЧИНГА Б2Б

B2B Доктор Мартин Блејни је од самог почетка део пројекта Б2Б. Већ  четири године он води ове пословне састанке и самим тим је он њапозванија особа која би могла да да оцену овогодишњих сусрета:


- Мислим да су сви учесници овогодишњег Б2Б добили веома корисне информације и одличне савете од људи попут Чедомира Колара, Људмиле Цвикове и још неких. И моје мишљење је да ови сусрети треба да изгледају баш тако; није добро окупити људе који само причају о својим пројектима,намерама и слично.Они  треба да науче нешто, али и да осете имају ли  феедбацк од људи у истој просторији.
То је одлична припрема за оно што их очекује када своје пројекте буду презентовали потенцијалним продуцентима, тј. на један на један састанцима; на основу искуства које у стекли на овом Пичингу знаће шта је оно на шта треба да скрену посебну пажњу. С обзиром на то да  пројекти долазе из различитих земаља, увек је занимљиво видети ко стоји иза њих. Овакви сусрети су увек и могућност да аутори нађу партнере, које можда нису имали на уму када су се пријављивали. Ипак, најважније од свега је то што су неки од пројеката који су били представљени овде у прошлости управо снимљени или се снимају.То значи да за овим пословним сусретима постоји потреба и да има смисла што се они одржавају, каже господин Мартин Блејни.

На Пичингу је представљено 12 пројеката, од којих ће бити одабрана три које ће ФЕСТ помоћи са 5.000 евра. Два пројекта представили су аутори из Србије, Дејан Зечевић и Дарко Лунгулов.

Састанци се настављају данас у Јапанском салону, који се налази на првом спрату у Сава центру. Резултати Пичинга знаће се данас, око 15 сати.