ПОЧАСНА ГОШЋА ФЕСТ-А, ДОМИНИК БЛАН


ПОЧАСНА ГОШЋА ФЕСТ-А, ДОМИНИК БЛАН

Једна од најцењенијих француских глумица данас, Доминик Блан, на 37. ФЕСТ стигла је јуче, право на конференцију за новинаре. Ова добитница четири награде Цезар, појављује се у два остварења овогодишњег ФЕСТ-а:
„Разумећеш једног дана“ и „Друга жена“. Пре пројекције овог другог, госпођа Доминик Блан се јуче поклонила публици у Великој дворани Сава центра:

- Ја Браним Ан Мари и волим Ан Мари. Увек сам заљубуљена у ликове које глумим јер је то нопходно у послу којим се ја бавим. Ја себе доживљавам као њиховог адвоката. Она је слободна жена, социјална радница која жели да започне нови живот, али је у томе спречава љубомора која је, у ствари, варијација жеље. Она је једна целовита жена која полако пада у лудило. Овај филм је значајан управо због тога што приказаује како човек може за западне у лудило, рекла је Доминик Блан на конференцији за новинаре 37. ФЕСТ-а, говорећи о лику који тумачи у филму „Друга жена“.

 

Гошћа из Француске ће вечерас, на сцени Југословенског драмског позоришта одиграти представу „Бол“ у режији Патриса Шероа, која је настала од делова дневника Маргарет Дирас:


- Овај комад се дешава у априлу 1945. године и описује жену која чека свог човека који треба дасе врати из логора. Она је спремна да умре чекајући. У овом комаду је описано 47 дана тог чекања. Играм младу Маргарет Дирас, која је у много чему другачија од оне коју смо касније упознали, рекла је Доминик Блан позивајући све заинтересоване да погледају представу „Бол“, већерас у Југословенском драмском позоришту.