МЛАДЕН ЂОРЂЕВИЋ, РЕДИТЕЉ ФИЛМА „ЖИВОТ И СМРТ ПОРНО БАНДЕ“


МЛАДЕН ЂОРЂЕВИЋ

Младен Ђорђевић је дипломирао режију на Факултету драмских уметности са дугометражним документарним филмом МАДЕ ИН СЕРБИА, који га је, слободно може да се каже, прославио.
Захваљујући успеху тог филма успео је да обезбеди средства за „Живот и смрт порно банде“, једини домаћи филм који се такмичи у програму Европа ван Европе. Филм је настао са жељом да ликове из документарца, тј. људе са социјалне маргине, проведе кроз српске путеве (у питању је роад мовие) и да их у једном моменту доведе у додир са елементима из жанрова који нису блиски источноевропском филму, каже Младен Ђорђевић :


- Мислим да је у „Порно банди“ занимљив тај спој црноталасне естетике (Павловић, Жилник …) са елементима из савременог јапанског филма, америчког хорора, филмова Џона Вотерса, Пола Морисија … Хтео сам да видим како функционише кемп у блату :) И мислим да је то један врло занимљив спој. Мене изузетно занима тај метафилмски приступ, то комбиновање разних, наизглед неспојивих филмских стилова. То ми је интересантније од социјално-политичког ангажмана, мада Порно банда садржи и тај слој. Овај филм је заправо прича о сукобу руралне и урбане Србије, Ероса и Танатоса, филм о Балкану на коме смрт односи победу над Еросом …, рекао је редитељ Младен Ђорђевић хрватском часопису Клик.


Филм Младена Ђоршевића финансиран је средствима која је обејбедила Скупштина града Београда на Конкурсу за финансирање производње (стимулацију) филмских остварења. Прдуцент филма је Флм Хоусе Баш Челик.