УЗБУЂЕЊЕ ПРЕД ПРЕМИЈЕРУ


Зона мртвихФилм „Зона мртвих“ је српско-америчко-шпанска копродукција која говори о еколошкој катастрофи у Панчеву ( Србија) која за последицу има зомбификацију становништва. Поводом премијере и приказивања на ФЕСТ-у у Београд су допутовали и глумци Кен Фори и Емилио Росо који ће снимање овог филма памтити као заиста дивно исклуство без обзира на то што су радили са двојицим редитеља, каже Емилио Росо и додаје:
-Многи су ми рекли да је ужасно тешко радити са двојицом редитеља. Ја се са тим не бих сложио; штавише уживао сам у балансу који постоји између Милана и Милана и једва чекам да видим филм. Колико знам, инспирација за овај филм био је стрип и сигуран са да је рад на његовој екранизацији био заиста изазован за њих. А знам да су се баш трудили, водили рачуна о сваком кадру, каже Емилио Росо.
Када је најављено снимање филма „ Зона мртвих“ било је и коментара да је занимљиво то што се радња хорор филма дешава у Србији из које су последних година стизале хорор вести. Гост ФЕСТ-а Кен Фори „не зна о чему се ради“ и наставља:
-Нисам чуо никакве хорор приче о животу у Србији, али сам чуо хорор приче о Панчеву! Чуо сам да је то најзагађенији град у Европи. Не знам како и колико та чињеница утиче на живот у том граду, али знам да сам тамо јео најбољу пицу у свом животу. А што се тиче хорор прича из Србије... Да, за вама је један тежак период живота у последњих петнаест година коме нисам био сведок. Оно што ја могу да вам кажем о Србији је то да сам ја у овој земљи уживао, да сам уживао у раду са изузетно професионалном екипом. Шта да Вам кажем, сутра бих прихватио нови пројекат да ми га понуде. Радио бих са њима на Арктику, на простору не већем од главе чиоде!!! Толико су били добри и толико сам ја уживао у раду са њима. Узбуђен сам због премијере, али сам исто толико узбуђен што ћу се видети са читавом екипом. Допада ми се Србија, свиђају ми се људи... Када бих још могао да научим језик, каже Кен Фори, томач једне од главних улога у филму „ Зона мртвих“.