РАЛФ ФАЈНС СТИГАО НА ФЕСТ


Рајф ФајнсЈуче око 17 сати, летом из Лондона, на Аеродром “Никола Тесла” стигао је господин Ралф Фајнс, који ће вечерас отворити 37. изадње ФЕСТ-а. Подсећамо да ће након церемоније свечаног отварања бити приказан филм “Читач” радитеља Стивена Далдрија у коме је Фајнсова партнерка Кејт Винслет. Филм је приказан на управо завршеном Фестивалу у Берлину.

 

Упознајте Ралфа Фаинса или оно што можда нисте знали

 

Долази из уметничке породице- отац Марк је био фотограф, а мајка Џенифер Џини Лес била је писац. Сестра Марта је редитељ, у чијем филму „Оњегин’’ је играо главну улогу. Још једна сестра Софи је продуцент. Млађи брат Џозеф је такође успешни глумац („ Елизабета“, „Заљубљени Шекспир“, „Украдена лепота“, „Убиј ме нежно“...) И нејгов сестриц Хиро Фајнс Тифин је поцео да се бави глумом и са својим ујаком Ралфом ће глумити у филму „Хари Потер и Полукрвни принц“ млађу верзију лика Лорда Волдемора, ког тумачи Рејф.
Име му се ипак изговара Рејф (Рафе), сто и сам често нагласава: „Правилан изговор је Рејф заправо.“ Овај изговор имена вуче Келтске корене.
Сарађивао са неким од највецих и најпопуларнијих режисера данашњице: Питером Гринавејем (Беба из Макона, 1993.), Стивеном Спилбергом (Шиндлерова листа, 1993.), Ентонијем Мингелом (Енглески пацијент, 1996.), Робертом Редфордом (Квиз, 1994.), Кетрин Бигелоу (Чудни дани, 1995.), Дејвидом Кроненбергом (Спајдер, 2002.), Бретом Ретнером (Црвени змај, 2002.), Вејном Венгом (Собарица са Менхетна, 2002. ), Иштваном Сабом (Сунсхине, 2002.), Нилом Џорданом (Крај једне љубавне прице, 1999. и Добри лопов, 2002.), Фернандом Меирељесом (Брижни бастован, 2005.), Мајком Њуелом (Хари Потер и ватрени пехар, 2005), Дејвид Јејтсом (Хари Потер и Ред Феникса, 2007.), Џејмсом Ајворијем (Бела грофица, 2005.) и многима другима.
Амбасадор је УНИЦЕФ-а.
Одбио главну улогу у филмској адаптацији тв серије „Светац“ (1997.)..
Улогу Лорда Волдемора у филму „Хари Потер и ватрени пехар“ (2005.) снимио је за два дана.

Велики је љубитељ рвања.

Његов љубавни живот привлачио је пажњу медија као и његове улоге. Био је у браку са глумицом Алекс Кингстон (1993. – 1997.) и у везама са глумицама Франческом Анис (1995. – 2006.), Елен Баркин и румунском певачицом Корнелијом Крисан.
Свој редитељски деби ’’Кориолан’’, адаптацију истоименог Шекспировог романа, снимаће на локацијама у Београду и широм Србије. Тим поводом недавно је већ гостовао у Београду и Србији.

 

Ралф Фајнс и Драган Ђилас


Током вечери уваженог европског и холивудског глумца примио је и Градоначекник Београда господин Драган Ђилас.